2 soorten mondhygiënisten: de mondhygiënist en de geregistreerd-mondhygiënist

Sinds augustus 2020 heeft Mai Trang Nguyen een nieuwe titel: Geregistreerd-mondhygiënist

Vanaf 1 juli 2020 zijn er twee soorten mondhygiënisten: de mondhygiënist en de geregistreerd-mondhygiënist.
Hun taken blijven hetzelfde, maar de bevoegdheden liggen anders. Vanaf juli 2020 is er een tijdelijke wettelijke aanpassing met betrekking tot de zelfstandige bevoegdheid van mondhygiënisten. Mondhygiënisten die gebruik maken van deze tijdelijke zelfstandige bevoegdheid moeten zich inschrijven in het tijdelijke BIG-register en voeren de titel ‘geregistreerd-mondhygiënist’.

Verschillen en overeenkomsten op een rijtje

Zowel de mondhygiënist als de geregistreerd-mondhygiënist zijn goed opgeleide professionals die alle taken van hun beroep kunnen en mogen uitvoeren.

De geregistreerd-mondhygiënist heeft geen opdracht van een tandarts meer nodig voor het geven van verdoving, het maken van een röntgenfoto of het behandelen van een klein gaatje. Om ervoor te zorgen dat u de beste en optimale zorg krijgt, wordt er nauw samengewerkt met de tandarts en andere disciplines in de zorg. Voor de behandeling die buiten de deskundigheid van de geregistreerd-mondhygiënist vallen, zal de mondhygiënist u doorverwijzen naar de tandarts of een andere zorgverlener.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw mondhygiënist.

Did you like this? Share it!

0 comments on “2 soorten mondhygiënisten: de mondhygiënist en de geregistreerd-mondhygiënist

Comments are closed.