Aandacht voor onze kwetsbare ouderen!

👵💭 Heb je je ooit afgevraagd hoe onze thuiswonende ouderen hun glimlach behouden? In een tijd waar sprake is van een tandartsen tekort, wordt deze zorg helaas een stille crisis die aandacht nodig heeft.

Dagblad Trouw schetste onlangs een portret van een verborgen probleem: kwetsbare ouderen die steeds minder vaak een tandarts zien. Het resultaat? Schrijnende situaties die niemand onberoerd laten. Want ja, een gezonde mond is essentieel voor de algehele gezondheid.

👩‍⚕️🏡 Tandartsen zouden graag huisbezoeken brengen, maar de realiteit is dat er simpelweg niet genoeg tijd is door de krapte in het vakgebied. Bovendien is het aantal specialisten in de geriatrische tandheelkunde beperkt. Zoals onze voorzitter, Hans de Vries, bevestigt: “We zetten ons volledig in, maar we missen de extra handjes die zo broodnodig zijn.”

De klok tikt… Met een naderende vergrijzing in de mondzorg en een opleiding van zes jaar, klinkt de oproep voor een spoedige oplossing luid en duidelijk. En laten we het niet eens hebben over de maatschappelijke impact!

💡💚 Daarom staan wij ook achter het pleidooi om mondzorg voor onze 75-plussers op te nemen in de basisverzekering. Zonder adequate zorg lopen zij meer risico’s, niet alleen in de mond, maar voor hun algehele gezondheid.

Laten we samen de bewustwording vergroten. Onze ouderen hebben ons nodig – laten we zorgen dat ze niet alleen een tandarts hebben, maar ook een stralende lach kunnen behouden. 

#MondzorgOuderen #GezondeGlimlach #PraktijkVoorMondhygieneMiddelburg

Did you like this? Share it!

0 comments on “Aandacht voor onze kwetsbare ouderen!

Comments are closed.