Heeft u zich ooit afgevraagd hoe simpele snoepjes uw gezondheid kan beïnvloeden?

snoepje

Met de feestdagen in zicht is het tijd om zoetige snoepjes onder de loep te nemen. Laten we het niet hebben over de smaak, maar ook over de impact op onze (mond)gezondheid. De FDI – de internationale autoriteit op het gebied van tandheelkunde – heeft onlangs een duidelijke boodschap afgegeven: de strijd tegen suiker is een strijd voor onze gezondheid.

Wist u dat suiker niet alleen tandbederf veroorzaakt, maar ook een boosdoener is achter vele niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten? Het terugdringen van suikerconsumptie kan een wereld van verschil maken.

Het is niet alleen aan de overheid om actie te ondernemen. Ook zorgprofessionals zoals huisartsen en tandartsen spelen een cruciale rol in het verspreiden en ondersteunen van deze boodschap. En ja, ook u kunt een verschil maken!

Wij geloven in het belang van bewustwording en vinden het daarom belangrijk dat dit nieuws wordt gedeeld. We nodigen u uit om deel uit te maken van deze beweging. Ga in gesprek met uw tandarts of mondhygiënist over hoe u suiker kunt verminderen in uw dieet voor een stralende glimlach en een gezonder leven. ��✨

Lees het artikel:
https://knmt.nl/nieuws/fdi-en-knmt-pak-suikerconsumptie-aan-voor-een-betere-mondgezondheid
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.fdiworlddental.org/sites/default/files/2023-07/8A_FDI%20Position%20on%20Free%20Sugars_GA%202023_EN.pdf 

#Mondgezondheid #Suikerbewust #FDI #KNMT #Suikertaks #GezondeLeefstijl #PraktijkVoorMondhygiëneMiddelburg

Did you like this? Share it!

0 comments on “Heeft u zich ooit afgevraagd hoe simpele snoepjes uw gezondheid kan beïnvloeden?

Comments are closed.